Animering för nybörjare

I den här artikeln kommer jag att täcka några av de grundläggande begreppen inom animering för att få det att verka mindre skrämmande. Jag ska gå igenom vad animering är och vad som krävs för att göra animerade filmer (2D eller 3D). Lätt att starta, svårt att behärska, så kan man beskriva animeringstekniken. Det positiva är att det är lättare att komma in i animering idag än någonsin tidigare.

Animering för nybörjare
Animering för nybörjare

Det finns gott om mjukvara, vissa är ganska billiga (eller till och med gratis) och de flesta moderna datorer kan hantera de mer enkla animeringsuppgifterna (mestadels 2D). Haken är att även om vem som helst kan börja animera just nu är animationskonsten inte lätt att lära sig och mycket svårt att behärska. Den goda nyheten är istället att du inte behöver vara Disney-animatör för att skapa riktigt coola animationer.

Hur ska du göra?

Kolla in sociala medier idag och du ser hur mycket videor och animationer faktiskt används idag, animerad videoframställning, animeringsvideor, nybörjarguide, DIY-video och utbildningsvideor fyller tillsammans våra kanaler. Att skapa en perfekt animationsvideo kan låta som en utmanande uppgift. Oavsett om du gör det själv eller, har tillgång till ett internt team, kan du skapa en enkel animerad video. Våga prova, även om det känns som en skrämmande uppgift. Nedan listar jag lite tips om hur du kan gå tillväga för att lära dig skapa animerade videor som ett proffs.

Hur ska du göra?

Det första du måste göra är att skriva ett videomanuskript, vilket är grunden för dess konstruktion. Som manusförfattare bör du i princip bestämma vad som ska visas i din video. Även om detta kan vara skrämmande till en början, med lite övning kan saker vara väldigt enkla. Skriv en sammanfattning med ett tydligt syfte och inriktning för din video. Innan du börjar skriva ett skript för din video måste du skriva ett solitt videoklipp. Detta hjälper dig att bestämma ditt mål, din målgrupp och kärnmeddelandet i din video.

Svara på frågor

Frågor du kan ställa dig är: Varför gör du den här animerade videon? Vad den behöver för att uppnå? Vem är din målgrupp? Vilka åtgärder bör tittarna vidta efter att ha sett dem, och. Vad är kärnmeddelandet i din video? Omsätt sedan ditt kärnmeddelande till en enkel berättelse. Alla animerade videor du skapar har ett eller flera kärnmeddelanden som du vill kommunicera ut till din publik, oavsett om det är en utbildningsvideo, ett underhållande spel eller för kul. Utmaningen ligger i att konvertera det kärnmeddelandet till en enkel och kort berättelse som kommer att engagera din publik på det planerade sättet, alltså att de lär sig något av instruktionsvideon eller att spelet de spelar ger dem vad de förväntar. Den viktigaste delen av manuset är det man kallar hooken, den kommer att vara de första 8-10 sekunderna för en video på en minut. Den avgör om dina tittare kommer att stanna för att titta eller spela. Du bör hitta något lockande som ger skäl för dem att stanna kvar

Svara på frågor

Sedan kommer huvuddelen av din video. Se där till att det lever upp till din hook. Många gör misstaget att förstöra sin video efter en intressant uppbyggnad. CTA, vilket är förkortningen av Call To Action. Det är den sista delen av din video. Om din hook och ditt innehåll var bra kommer många tittare att nå CTA-delen. Det är här du leder dem till att vidta några åtgärder. Kanske handlar det om att spela igen eller att prova något du tipsat om, allt beror på vad videon eller spelet gått ut på.

Slutklämmen

Med dessa tips kommer du kunna överträffa många konkurrenters videor mycket enkelt. En storyboard spelar en viktig roll i alla processer för att skapa animationer. Det kommer att ge en överblick om hur din slutliga video kan se ut innan du börjar skapa den. Som nybörjare kan du skapa en storyboard för att förutsäga om ditt videokoncept fungerar eller inte. Det ger dig möjlighet att finjustera dina bilder och manus för att skapa en trevlig animationsvideo. Det blir också som ett schema för dig att följa. En storyboard är mer som en serietidning av din animationsvideo och syftet med att skapa är för att den hjälper till att organisera din video, scen efter scen. Använd rektangulära rutor i ett stort block för att representera scenerna i följd och de mindre rutorna nedanför för att markera dialoger eller åtgärder. En mindre ruta under kan användas för att planera animationerna eller kameravinklarna på din video. Att skapa storyboards på det traditionella sättet kan se trassligt ut om dina skissfärdigheter är mediokra. Det finns dock bra, gratis online-alternativ. Många använder Animaker för detta ändamål. Även om det egentligen är ett animeringsverktyg. Slutligen, våga prova. Ha inte för stora förväntningar till en början, det kan aldrig bli perfekt första gångerna. Se det som en resa där du lär dig allt eftersom. Ett tips kan vara att redan i början bestämma vad du ska göra med filmen, vart den ska publiceras.

Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen