Att hitta uppdrag som digital nomad

Om man vill hitta någon typ av jobb som enbart görs online så är givetvis det bästa och enda sättet att söka online. Det finns en massa olika grupper på facebook som samlar digitala nomader världen över. I dessa grupper kan man få tips om allt möjligt från lediga uppdrag till bra platser att sitta, bra betalningstjänster att använda beroende på jobb och vart man befinner sig, och så vidare.

 

Att hitta uppdrag som digital nomad

Tipsen är ovärderliga om man vill satsa på en karriär som digital nomad. Det finns där även specialiserade grupper där för olika typer av online-jobb samt en del enbart för kvinnor. Alla jobb är inte seriösa eller bra så därför är grupperna väldigt värdefulla eftersom rykten om dåliga arbetsgivare sprids fort.Här kan man även hänga med på vad som händer i branschen och det är lätt att haka på nya, spännande aktiviteter. Många söker även likasinnade för samarbeten av olika slag. Därför är dessa intressegrupper oslagbara. Det finns även en hel del online-arbetsförmedlingar där man kan söka jobb, det är bara att registrera sig och sen börja söka.

Olika uppdrag

Marknadsförare – Det finns oändliga produkter där ute för att marknadsföra och flera kanaler för att marknadsföra dessa produkter eller tjänster. De vanligaste sätten att marknadsföra och sälja är via e-postlistor, bloggar eller sociala medier-kanaler som du använder. Första steget är att välja en bred inriktning som till exempel ”hälsa” eller ”resa”. Ta dig tid att skapa en bra bloggplats med kvalitativt, informativt innehåll som i första steget kan locka många läsare. Därefter blir din uppgift att hålla dina läsare kvar och locka fler, genom att vara intressant. För att bli en marknadsförare för olika företag kan du behöva lite kapital att investera i början, beroende på karaktär av jobbet. När dina provisioner börjar rulla in kommer verksamheten att börja betala sig. Grafisk designer och webbutvecklare – Om du har en bakgrund i grafisk design och kodning finns det många frilansmöjligheter. Men om du har en bakgrund så blir det ännu lättare. Som frilansare styr du dina timmar själv, väljer de uppdrag du finner mest intressanta, kommer överens om betalning och sen är det bara att köra. Det finns alltid brist på bra frilansdesigners och webbutvecklare, så om du bygger ditt rykte rätt är möjligheterna oändliga. Frilansskribent – Frilansskrivande är en av de enklaste och snabbaste karriärerna om du är bra och snabb på att skriva. Har du inte dessa kvalitéer är det bättre att leta vidare. Om du är frilansskribent måste du kunna producera en hög volym kvalitetstexter av olika slag för att tjäna stora pengar. Vad man kan tjäna beror på uppdragsgivare, kunskapsområde och kompetensnivå. E-handel – Amazon (FBA) tillåter i princip alla att driva en hel e-handelskedja direkt från sina hem. FBA är en av de mest populära tjänsterna eftersom de kommer att hantera praktiskt taget alla steg i processen från frakt och till 24-timmars kundservice. För att kunna lyckas med en FBA-verksamhet måste du sälja specifika produkter och fokusera på marknadsföring till den nischen.

Olika uppdrag
Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen