Fler tips om portfolio

En sak man bör ha i åtanke är att oavsett hur bra du är så finns det en gräns för hur många bilder man kan ta till sig, därför är det inte bra att visa för många. Man får istället vara lite uppfinningsrik i sin presentation.

 

Fler tips om portfolio

Dra uppmärksamhet

Välj sånt som är inbjudande, iögonfallande och lätt att ta till sig. Man kan välja ett huvudspår för sin portfolio som drar tittarens uppmärksamhet direkt. De flesta designers använder sig av online-portfolios idag men man bör tänka på att skapa en för de personliga intervjuerna. Även om din portfolio är enbart digital så är det bra att skriva ut några delar i högupplösta bilder för att bära med dig till möten. Det är en säkerhet och det visar på att man är professionell. Dessa kan man även använda som närbilder för att dela i sociala medier, rätt gjorda så skapar dem drama och ger din portfolio ett högkvalitativt utseende. Välj ut ett antal bilder som du använder som marknadsföring online genom att visa upp dem i sociala medier och locka fler att kolla in din jobb, din portfolio. Du får vara förberedd på att det är svårt att bestämma vad som ska ingå i din portfolio, men ta tid på dig att fundera så att det blir rätt. Har man den online med så går det ju alltid att uppdatera den.

 

Sprida online

Du ska även presentera det så att det är lätt att dela och sprida online, det ska vara lättillgängligt för alla. Det finns en riktlinje också att inte dela något som är äldre än tre år eftersom trender, tekniker och teknik ändras väldigt fort inom branschen. När du slutligen valt de bitar du vill använda så se till att de är sammanhängande och att de står bakom ditt varumärke. De ska bilda en helhet och inte se ut som om det är flera olika människors arbete som är ihopplockat. Titta igenom vinklar och färger till exempel, skapa en helhet. Gör man ett bildspel så ska det inte vara några flytande övergångar utan direkt överrullning så att betraktarens ögon inte hoppar runt. Om du bara har en utskrift av ett projekt och vill använda det på nätet, ta några bilder av det. Om du inte har en bra kamera så försök hitta en professionell fotograf att ta bilderna, kanske kan ni utbyta någon form av tjänster. Ta inga mobilbilder, det är viktigt med god kvalité och upplägg.

 

Tänk nytt

Ett sätt att göra portfolion mer levande och intressant är att även infoga projektnoteringar och kanske nåt som visar på hur man löst ett kundönskemål. Eller varför inte ett bra citat från en av dina nöjda kunder? Vill du visa en hel marknadsföringskampanj du arbetat med så är det bra att inkludera vem som arbetade på projektet, hur ni mätte resultaten och hur framgångsrikt det var. Ett litet tips, du behöver inte bara ta med kund-betalda projekt i din portfolio. Det handlar om att visa dina kvalifikationer oavsett om nån betalat för det eller inte.

Tänk nytt
Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen