Vad gör en 3D-animator?

Området animationer är större än vi kanske tror, dessutom är det spännande för såväl skaparen som publiken. 3D-animering, eller 3D CGI-animering som det är känt som, är en typ av datorgenereringsanimering som skapar realistiska, animerade objekt eller scener. 3D-animering kräver mycket mer realistisk skicklighet för att bli bra. En 3D-animerad scen kräver tusentals ramar (kan beskrivas som en bild) för att få en rörlig bild för en publik.

 

Vad gör en 3D-animator?

3D-animatörer skapar rörliga bilder eller bilder som använder digitala modeller på datorn och lägger till detaljer som kläder, hudfärg, landskap och andra nödvändiga detaljer. 3D-animatörer arbetar inom en rad olika områden som film-, tv- och videospelproduktion. Om du har en passion för teckning, animering, film, specialeffekter, skulptur, kanske du vill överväga 3D-animering som ett karriärval. Det är oerhört utvecklande och aldrig tråkigt. När man lär sig 3D-animationsprogrammet så får man som 3D-animator skapa traditionella objekt, figurer och landskap, samtidigt som animatören kan spara varje bild utan att dra animationen om och om igen. De skissade animationerna ges liv och rörelse samt färg, konsistens och djup.

Skissar

Före 3D är datoranimering, en 3D-animator måste skapa en tredimensionell modell. Tredimensionella modeller skisseras, målas eller modelleras med lera. 3D-modeller kommer sedan att använda det förarbetet för att skapa en datoriserad 3D-animering. Mycket av animationsprogrammet översätter den plana skissen och manipulerar och bygger dimensionell rörelse för att skapa 3D-animationen. En speciell teknik gör det möjligt för 3D-animatören att skapa animationer och se omedelbar rendering. Termen rendering avser dataprocessorer eller hårdvara som snabbt och kraftfullt kan bearbeta den tredimensionella data eller skiss. När återgivningen är klar kan objekten, figurerna eller bakgrunden läggas till i en animering.

 

Varför Bli En 3D Animator

3D-animatörer skapar en mängd animationer som kan bli stora filmbilder, populära videospel eller kortare animeringar för TV eller film. Många 3D-animatörer skapar specialeffekter för filmindustrin. En 3D-animator kan specialisera sig för att skapa olika typer av animerade bilder som människor, objekt eller fokusera på bakgrunden och landskapen i en animering. Under din praktiska träning av 3D-animering och de olika teknikerna är det viktigt att tänka på sitt specialområde. För att ta reda på vilken del av 3D-animering du är intresserad av så är det en god idé att få praktisk träning inom det området. Beroende på inriktningen du arbetar med (film, tv, videospel med mera) kommer du att arbeta med många andra personer som författare, regissörer eller producenter. Handlar det om karriär inom film eller tv så  kan du arbeta med musikledare, röstspelare eller kändisar. 3D-animatörer är ryggraden i vår nöjesverksamhet. Animatörer skapar världar, objekt och historier som tillåter oss att fly från verkligheten under en kort tid. Som 3D-animator måste du ha utmärkt kommunikationsförmåga eftersom du kommer att arbeta med många andra multimediakonstnärer och animatörer. Dessutom måste du kunna svara och kommunicera positivt med feedback och kritik från andra individer. En 3D-animator måste även ha goda konstnärliga förmågor samt en förfinad förståelse av färg, ljus och textur när man skapar animeringar. Det är viktigt för en 3D-animator att kombinera sina konstnärliga talanger med sina tekniska färdigheter för att skapa en vacker och noggrann 3D-animering.

Arbetsmiljön
Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen