Videofilmning och filmer

Videofilmning och filmer

Lås oss prata om videofilmning och då främst för Youtube. Om du bara filmar en scen av en plats eller händelse kanske du inte behöver följa en storyboard eller manus. Men du måste ha en uppfattning om vad du ska filma, även om det bara är en enkel film för Youtube.

Är du redo att börja filma?

Visst är det viktigt att planera dina videon i förväg. Men vid någon tidpunkt måste du utveckla en process för att filma video. Och när det gäller att filma video, har du många alternativ. Det finns hundratals olika lampor, kameror, mikrofoner, vinklar, tekniker och mer. Det kan bli riktigt överväldigande riktigt snabbt. Oavsett om du fotograferar i en professionell studio eller med en iPhone, kommer dessa tips att göra att dina videor ser ut och låter bra.

Skapa en distinkt stil

Din filmningsstil är något som är svårt att sätta fingret på men du vet det när du ser det. En distinkt stil är viktigt eftersom det hjälper din kanal att sticker ut från andra kanaler som täcker ditt ämne. Här är några av de viktigaste elementen för att skapa en stil för dina videor: Inställning: Ute eller inomhus? På ett kontor eller ett kök? Se till att hitta en inställning som förstärker den stil du vill förmedla.

Klädsel: Affärsmässigt eller i baddräkt? Dina kläder och accessoarer talar om för tittarna vilken typ av video de är ämnade för. Rekvisita: passar inte för alla typer av videor. Men, rekvisita är inte begränsade till komedivideo enbart. Om du till exempel driver en bakningskanal kan du använda en kavel eller påse mjöl som rekvisita.

Bakgrund: Din bakgrund är ett viktigt inslag för att ha en enhetlig stil. Vissa skapare väljer en vanlig bakgrund (som en vägg eller ett vitt ark). Andra föredrar att använda en ”verklig” bakgrund, som ett hemmakontor, inspelningsstudio eller sovrum. Musik: Om du använder musik i dina videon, tänk på de radikalt olika budskap musik kan förmedla. En hårdrockslåt och ett stycke av Bach förmedlar oftast helt olika budskap.

Det coola med att skapa en egen stil är att det är helt upp till dig. Som sagt, gör ditt bästa för att göra din stil konsekvent. Med tiden kommer detta att skapa en känsla av identitet och stil som hjälper din kanal att sticker ut från paketet. Tekniskt finns det ett oändligt antal bilder (eller ”vinklar”) du kan ta med en kamera.

De flesta Youtubers behöver bara uppmärksamma tre av de viktigaste bildformaten. Varje sådan fungerar bäst i olika situationer. Och när du kan matcha dom till den typ av video du gör kommer din video att se superduper professionell ut. Bred bild: fungerar bäst när flera personer är i ramen (till exempel i en intervju). Eller om du vill att miljön ska visas tydligt i din ram (till exempel: en vandrings-vlog). Medium bild: kan fungera för nästan alla typer av video. Närbild: Även känd som ”the close up”. Detta är perfekt för en mycket personlig typ av video (som en vlog).

Du är fri att växla mellan olika vinklar och typer av bilder i dina videoklipp (i själva verket gör det en mer dynamisk video). Som sagt, försök att välja en typ av bild som fungerar för dig. På det sättet kommer tittarna att vänja sig att se dig i just detta format, vilket hjälper till att skapa din kanals stil.

Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen